Specialler

Ryggen – Columna vertebralis

Ondt i Ryggen/ Nakken

Rygsmerter kan oprindeligt, stamme mange steder fra. Derfor er korrekt undersøgelse og diagnose er, af vital betydning for en vellykket forløb!

Et hold i ryggen og eller rygsmerter kan ofte et signal om, at ryggen trænger til at blive styrket. Lænderygsmerter skal ofte i begyndelsen behandles på briksen og siden igennem specifikke træningsøvelser rettet imod smerterne i ryggen.

Vi på vores klinik arbejder med McKenzie metoden og have erfaring i manuel medicin. Vores fysioterapeuter med stor erfaring i undersøgelse, behandling, vejledning i og træning af rygproblemer.

Vi kan som oftest være i stand til at udrede og behandle alle rygsmerter, men af og til skal patienten tilbage til egen læge. Det er vigtigt at kende til de faresignaler der kan være ved sådanne rygsmerter.

Har du hold i ryggen, hekseskud og eller ondt i ryggen så vil vi gøre vore bedste for at hjælpe dig.

Photo by Scott Webb on Pexels.com

Smerter i Knæ/Ankler

Smerter i knæ og ankler skyldes ofte for megen eller forket belastning. Eksempelvis igennem motionstræning eller arbejde. Kan også skyldes akutte traumer som eksempelvis skistyrt m.m. Vi ser ofte også at smerter i de vægtbærende led skyldes slidgigt, helt ned til tyveårsalderen. Vi har mange fysioterapeuter med stor viden og erfaring i udredning, behandling samt træning af belastningsrelaterede problemstillinger i ben – knæ og fødder.

Smerter i knæ og ankler kan ofte afhjælpes igennem den rigtige træning og behandling. RO:BOOST råder over de bedste træningsfasciliteter. Vi har ydermere mange forskellige knæ/ankel hold, hvor vi tilbyder genoptræning sammen med andre “i samme båd”.

Smerter i skulderen

Langt de fleste skulderproblemer kan og skal trænes væk. Kunsten er at vide hvordan – og ikke mindst vide hvem der ikke skal træne. Igennem grundig undersøgelse og en efterhånden anseelig mængde erfaring, er vi som regel i stand til at få diagnosticeret alle typer skulderproblemer – også dem vi ikke selv kan afhjælpe.

Skuldersmerter skyldes ofte irritation af slimsæk og eller sene liggende fortil i skulderleddet. Disse strukturer bliver ofte irriteret igennem ensidige gentagne bevægelser og eller hårdt fysisk arbejde. Smerter i skulderen er typisk et signal på akut betændelsestilstand. Det kan være en hjælp at ligge ispose på skulderen 20-30 min hver aften. Der findes ligeldes en lang række gode øvelser som en fysioterapeut kan instruere dig i.

%d bloggers like this: